به گزارش یاسوج۴۹ مراسم تودیع و معارفه رئیس دانشگاه علمی کاربردی استان کهگیلویه بویراحمد با حضورمحمدرضا نیستانی، معاون سنجش دانشگاه علمی کاربردی کشور، فتاح محمدی، معاون سیاسی وامنیتی استانداری کهگیلویه وبویراحمد و برخی دیگر از مسئولان استانی در سالن شهید سلیمانی دانشگاه یاسوج برگزار شد.
در ابتدای این مراسم این مراسم، دکتر مهدی نوریپور، رئیس دانشگاه یاسوج، به عنوان میزبان این مراسم ضمن خیر مقدم به مدعوین با اشاره به اهمیت دانش و فناوری در تحولات جهان امروز، اظهار داشت: جنگ امروز، جنگ تکنولوژی است. جایگاه علم و دانشگاه در جنگ تحمیلی دوازدهروزه بهخوبی آشکار شد و از آن پس، توجه به دانشگاهها افزایش یافت.
وی در ادامه، با بیان ساختار خاص دانشگاه علمیکاربردی افزود: این دانشگاه از حیث ساختار، دولتی محسوب میشود، اما مراکز آن بهصورت خصوصی اداره میشوند.
در ادامه مراسم، حجتالاسلام والمسلمین سید روحالله موسوینسب، معاون دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان کهگیلویه و بویراحمد، ضمن اشاره به چالشهای دانشگاههای کشور گفت: دشمنان با اصل علم مخالفاند و در پی حذف دانش هستهای هستند، نه صرفاً انرژی هستهای. چرا که در جهان امروز، علم عامل قدرت است و به همین سبب، ایران هدف حملات آنها قرار گرفته است.
وی همچنین بر تربیت دانشجویان اخلاقمدار در دانشگاه علمیکاربردی تأکید کرد و از سرپرست جدید خواست از حواشی فاصله بگیرد.
فتاح محمدی، معاون سیاسی وامنیتی استانداری کهگیلویه وبویراحمد با اشاره به اینکه دانشگاهها دیگر صرفاً مراکز آموزشی نیستند، گفت: امروزه دانشگاهها علاوه بر آموزش، مسئولیتهای پژوهشی و کارآفرینی نیز دارند و دانشگاه علمیکاربردی با رویکرد مهارتمحور، باید به تربیت نیروی انسانی متخصص و متناسب با نیاز بازار کار بپردازد.
وی افزود: در نظام اشتغال ما نگاه نادرستی شکل گرفته که تحصیل باید منجر به پشتمیزنشینی شود؛ در حالی که نیاز کشور و استان، جذب تکنیسینهای ماهر و متخصص در حوزههای صنعت و خدمات است.
محمدی با اشاره به اهمیت عقلانیت در مدیریت آموزش، خاطرنشان کرد: علم و دانش، چراغ عقلانیت در جامعه است و ارتقای آن موجب رشد و توسعه همهجانبه خواهد شد.
سپس محمدرضا نیستانی، معاون سنجش دانشگاه علمی کاربردی کشور در این جلسه گفت: دانشگاه جامع علمیکاربردی برخلاف سایر دانشگاههای دولتی، براساس نیاز بازار کار و تقاضای جدید جامعه شکل گرفته و مأموریت آن تربیت نیروی انسانی مهارتمحور است؛ لذا سیاست اصلی ما توسعه مراکز با کیفیت و کاربردی است، نه گسترش صرف.
نیستانی ادامه داد: در بازدیدهای اخیر از مراکز آموزشی و دیدار با مسئولان استان، از جمله استاندار، احساس کردم فضای مناسبی برای رشد آموزشهای مهارتی فراهم شده است.
وی گفت: ما انتظار داریم صنایع بزرگ و شرکتها، مسئولیت اجتماعی خود را جدی گرفته و در ایجاد و حمایت از دورههای آموزشی کوتاهمدت و مهارتمحور مشارکت کنند.
معاون دانشگاه جامع علمیکاربردی کشور با اشاره به تجربههای موفق در سطح کشور اظهار داشت: آموزشهای ما باید مبتنی بر شایستگی و صلاحیت حرفهای باشد تا بتوانیم به صورت واقعی به ارتقای کیفیت نیروی انسانی کمک کنیم.
در ادامه علی اکبر دسترنج، رییس سابق دانشگاه علمی کاربردی استان، با بیان اینکه این دانشگاه نقش مؤثری در تربیت نیروی کار متخصص متناسب با نیاز بازار دارد، افزود: یکی از ویژگیهای برجسته این دانشگاه پایش مستمر رشتهها و حذف رشتههای کمتقاضا و جایگزینی آنها با رشتههای مورد نیاز بازار کار است.
دسترنج ادامه داد: از مهمترین اقدامات سه سال اخیر، تکمیل و بهرهبرداری از ساختمان جدید دانشگاه با تأمین اعتباری بالغ بر ۳۰ میلیارد تومان بود که با پیگیریهای فراوان و حمایت مسئولان استانی و نمایندگان مردم محقق شد.
وی ضمن قدردانی از رؤسای پیشین دانشگاه و مراکز فعال استان، به رشد کیفی مراکز، ارتقای سطح برخی مراکز به رتبههای بالاتر و جذب بیش از ۸۰۰۰ دانشجوی فعال در استان اشاره کرد و افزود: در حوزه پژوهش، فرهنگی، آموزش و جذب مدرسان نیز دستاوردهای ارزندهای حاصل شد که همه اینها مرهون تلاشهای همکاران دلسوز دانشگاه بوده است.
همچنین محسن آرمین رئیس جدید دانشگاه جامع علمیکاربردی استان کهگیلویه وبویراحمد بر عزم جدی خود برای آغاز دورهای نو در مدیریت دانشگاه تأکید کرد وگفت: دانشگاه باید محل تکریم دانشجویان، پرهیز از رفتارهای سلیقهای و دوری از نگاههای صرفاً سیاسی باشد. به دنبال ایجاد فضای همدل، حرفهای و سالم هستیم که در آن نیروی انسانی و سرمایههای فکری بهدرستی به کار گرفته شود.
وی افزود: برای توسعه پژوهش، تعامل با تشکلهای دانشجویی و بهرهگیری از ظرفیتهای علمی و اجرایی استان برنامهریزی کردهایم. از همه همکاران عزیز در سطح استان انتظار دارم با همدلی و تعهد، فصل تازهای از شکوفایی دانشگاه را رقم بزنیم.





