به گزارش یاسوج ۴۹ـ ، کاروان دولت چهاردهم در این استان با چندین تیم مدیریتی و کارشناسی وارد مناطق مختلف کهگیلویه بزرگ شدند و تصمیمات و اقدامات خوبی را در این سفر اتخاذ کردند.
نخستین تیم دولت چهاردهم به سرپرستی سید علی معتمدیپور و با حضور فرماندار چرام و مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی وارد منطقه شمسآباد چرام شد تا باغداران این دیار بعد از چند روز بیآبی و خطر خشک شدن باغات خود، با یک اقدام جهادی آب را در باغات لیمو و پرتقالشان ببینند.
سید علی معتمدیپور در همین زمینه گفت: به محض دریافت گزارش خرابی پمپهای انتقال آب ایستگاه پمپاژ باغات شمسآباد، تیمی را مأمور تعمیر این پمپها کردیم اما مجبور شدیم چند تا از این پمپها را با پمپهای شناور جایگزین کنیم تا آبیاری باغات این منطقه با وقفه مواجه نشوند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه این اقدام با روحیه جهادی و سرعت عمل همکاران انجام شده، افزود: نمیتوانستیم منتظر بمانیم تا باغات مردم خشک شوند، برای همین وارد شدیم و کنار مردم و کشاورزان قرار گرفتیم و مشکل را حل کردیم اما واقعیت این است که این وظیفه دولت و جهاد کشاورزی نیست و وقتی ما این ایستگاه پمپاژ را تأسیس کردیم آن را تحویل خود کشاورزان دادیم و خود آنها با هیئتمدیرهای که تشکیل دادند باید مسئولیت نگهداری از این پمپاژهها که سرمایه خود آنهاست را بپذیرند و منتظر دولت نمانند.
معتمدیپور ادامه داد: البته برای حمایت از کشاورزان هرجا لازم باشد حمایتهای لازم از آنها انجام میشود و در همین پروژه نیز حتی بعد از ۲۰ سال، تقریبا هر ساله در تعمیرات پمپها و حتی خرید پمپهای جدید مشارکت کردیم اما در جمع کشاورزان این منطقه هم اعلام کردیم که از این به بعد خود تعاونی متشکل از باغداران باید نگهداری از این پمپها را به عهده بگیرند و بخشی از درآمد خود را برای حفظ این سرمایه عظیم خرج کنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: در این عملیات، سه پمپ شناور جدید نصب، یک الکتروموتور نیز در حال کار است و یکی از پمپها نیز در محل تعمیر و در مدار انتقال آب به باغات شمسآباد قرار گرفتند و خرید دو پمپ شناور دیگر نیز در دستور کار جهاد کشاورزی است.
وی گفت: علاوه بر اقدامات انجام شده، برای تعمیر دو الکتروپمپ دیگر در این ایستگاه پمپاژ، مبلغ یک میلیارد تومان به بسیج سازندگی پرداخت شده تا این الکتروپمپها تعمیر و در مدار قرار گیرند و عملیات آبرسانی به این باغات کاملا تکمیل و مشکل آنها کاملا برطرف شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد افزود: مشکل باغداران شمسآباد به طور موقت حل شده و از بسیج سازندگی انتظار میرود که با اهتمام کامل و در روزهای آتی این دو الکتروپمپ را تعمیر و مشکل باغداران به طور کامل حل شود.
معتمدیپور همچنین به ضرورت اعمال برخی تغییرات فنی با توجه به شرایط جدید رودخانه در این ایستگاه اشاره کرد و گفت: با تامین اعتبار، اقدامات لازم برای جانمایی و احداث یک حوضچه آرامش قبل از حوضچه برداشت با هدف تهنشین شدن رسوبات و چند اصلاح دیگر انجام میشود تا مشکل باغداران شمسآبادی به طور کامل حل شود و هزینههای نگهداری از ایستگاه پمپاژ شمسآباد کاهش پیدا کند.
دومین ماموریت تیم مدیریتی کشاورزی استان نیز در منطقه کوهبرد کهگیلویه بود؛ جایی که یک سد خاکی به تازگی آبگیری شده و قرار است ۳۵۰ هکتار از اراضی خشک و بیآب اطراف شهر دهدشت را سبز کند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد در این بازدید که با حضور فرمانده بسیج سازندگی، معاونین و تیمی فنی از هر دو نهاد حضور داشتند، اظهار کرد: در قالب تفاهمنامهای که در سطح ملی انجام شده، اعتبارات پروژههای عمرانی بخش کشاورزی در اختیار بسیج سازندگی قرار گرفته تا پروژههای این بخش با سرعت و اطمینان بیشتری به سرانجام برساند.
وی یکی از این پروژهها را رساندن آب به اراضی زیردست سد کوهبرد و اجرای سیستمهای نوین آبیاری در این زمینها دانست و اعلام کرد که این پروژه باید به زودی اجرا شود.
معتمدیپور همچنین از همه فرمانداران خواست تا با هماهنگی، تعامل و مطالبهگری از بسیج سازندگی به شروع و تکمیل پروژههای کشاورزی مناطق خود کمک کنند.
وی یادآور شد: اعتبارات بخش کشاورزی در شهرستان کهگیلویه ۲۵۸ میلیارد ریال و اعتبارات تخصیصی ۲۱۰ میلیارد ریال است که در قالب تفاهمنامهای ملی، ۱۱۴ میلیارد ریال از این اعتبارات در اختیار بسیج سازندگی قرار گرفته تا پروژههای محوله را تکمیل و تحویل مردم دهد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی همچنین اعتبارات مصوب بخش کشاورزی در شهرستان چرام را ۸۰ میلیارد ریال و اعتبارات تخصیص یافته را ۶۴ میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: ۳۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال از این اعتبارات در اختیار بسیج سازندگی قرار گرفته است.
سرهنگ رضایی، رییس سازمان بسیج سازندگی سپاه فتح استان کهگیلویه و بویراحمد نیز در جریان این بازدید اظهار کرد: بسیج سازندگی مصمم است که پروژههای محوله را در سریعترین زمان ممکن و با کیفیت بالا به اتمام برساند.
وی گفت: بسیج سازندگی در اجرای این پروژهها، صرفا نگاه درآمدزایی ندارد و تلاش میکند با استفاده از امکانات و ماشینآلات سپاه، به اجرای زودتر و بهتر این پروژهها کمک کند.
وی این اقدام را بر اساس یک تفاهمنامه در سطح کشوری میان بسیج و ادارات اجرایی از جمله وزارت جهاد کشاورزی دانست و یادآور شد: بسیج سازندگی و جهاد کشاورزی در استان کهگیلویه و بویراحمد در قالب همین تفاهمنامه ملی با عنوان آبخیز تا جالیز و با هدف کاهش معضلات و تنشهای آبی، عملیات اجرایی و تکمیلی پروژههای بخش کشاورزی را شروع خواهد کرد.
وی گفت: عملیات تعمیر الکتروپمپهای ایستگاه پمپاژ باغات شمسآباد و اجرای خط انتقال آب از سد کوهبرد به اراضی زیردست دوتا از پروژههای در دست اجرای بسیج سازندگی است.
در ادامه این بازدیدها، تیمهای مدیریتی دیگری در قالب کاروان دولت به سرپرستی ادارات دیگر از جمله صنعت و معدن و شرکت توزیع نیروی برق استان و با حضور معاون اقتصادی به کارخانه تولید آجر دهدشت و محل احداث چند پروژه پنلهای خورشیدی در چرام، بهمیی و کهگیلویه رفتند و نهایتا در شورای اداری شهرستان کهگیلویه با حضور استاندار، معاون عمرانی، حجتالاسلام موحد، نماینده مردم، امام جمعه دهدشت، فرماندار کهگیلویه و جمعی از مدیران کل و مدیران شهرستانی حضور یافتند.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد در شورای اداری شهرستان کهگیلویه از یک خبر خوش در بخش کشاورزی خبر داد و گفت که اعتبارات لازم برای اجرای پروژه آبرسانی به اراضی کشاورزی زیردست سد خاکی کوهبرد از سوی سازمان جهاد کشاورزی تامین و برای شروع این پروژه در اختیار بسیج سازندگی قرار گرفته و به زودی کلنگ این پروژه به زمین زده میشود.
فرماندار کهگیلویه نیز تحرک اخیر در پروژههای بخش کشاورزی این شهرستان را امیدوارکننده خواند و گفت: یکی از مسیرهای اصلی توسعه این شهرستان از مسیر آب و کشاورزی میگذرد و برای تقویت برنامههای سازمان جهاد کشاورزی، تعامل و همکاری خوبی برقرار شده است.






