یاسوج ۴۹- داستان بی تدبیری در استان کهگیلویه و بویراحمد فقط مربوط به ساختن پل و جاده و کارخانه و پالایشگاه و پتروشیمی نیست.
استانی که آکنده از ظرفیت بوده اما مدیریتها و نظارتهای ضعیف باعث شده تا همیشه استانی غیر برخوردار باشد.
نظارتها و بازرسیهای ضعیف در استان کهگیلویه و بویراحمد از سوی دستگاههای مختلف نظارتی باعث شده تا هر کسی برای خود سازی بزند یکی پیادهرو خیابان را از آن خود کند دیگری در عرصه سیاسی و مدیریتی از روی رقیبان با تخته گاز رد شود و یا اینکه بازار چنان یله و رها شود که یک قالب یخ ۷۵ هزار تومانی به قیمت گاه تا ۳۰۰ هزار تومان در معابر ورودی خروجی شهر به فروش برسد و مردم مسافران هم بدون چارهای مجبور به پرداخت چنین پولهای زوری باشند.
چنان که به فرض مثال بیتدبیری در مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد و شهر یاسوج رخ میدهد و نظارتی بر روی کار صورت نمیگیرد و تولید یخ دل بخواهی میشود که آبروی مرکز یک استان و عدالت و انصاف در پیش دیدگان مسافران و گردشگران به حراج گذاشته میشود.
حال سوال از دستگاههای متولی به خصوص صنعت و معدن و تجارت و تعزیرات و سایر دستگاههای نظارتی این است که کجایید و چه میکنید و اصولاً چه کارهاید که این گونه بلا بر سر مسافر و گردشگر و مردم میآورند.
جای سوال از دستگاه متولی است که در هنگامه دهه محرم و روزهایی که مردم به شدت نیازمند کالایی مثل یخ هستند که در نوع خود هم میتوان آن را کالایی کم ارزش نامید اما کارایی آن این روزها بسیار زیاد است چرا و به چه دلیل نظارتی بر تولید یخ در شهر یاسوج ندارند.
چرا طبق گفته یخ فروشان در مبادی شهر یاسوج یکی از واحدهای تولیدی تنها و تنها بهانه قطعی برق را دلیل عدم تولید عنوان میکند و باعث میشود تا هر قالب یخ در شهر یاسوج سر به فلک بگذارد و تا ۳۰۰ هزار تومان به مردم فروخته شود.
در همین خصوص طی تماسی با شجاعی مدیرکل تعاون روستایی از او نیز گلایهمند بودیم که چرا باید کارخانه تعاون روستایی تا ساعت ۴ بعد از ظهر بیشتر فعالیت نکند.
او در جواب میگوید ظرفیت ما روزانه ۲۸۰ قالب یخ است و ما وظیفه خود را هم انجام داده و این ۲۸۰ قالب را تهیه میکنیم و در اختیار مردم میگذاریم .
وی میگوید؛ متاسفانه به دلیل مشکلاتی که از گذشته وجود داشت ظرفیت تولید بالاتر نرفت وگرنه در تولید یخ هرگز مماشاتی رخ نمیدهد و ظرفیت ما همین تعداد قالب یخ است.
با این تفاسیر باید از مسئول متولی و دستگاه ناظر بر واحد تولید یخ در یاسوج سوال شود که چرا و به چه دلیل دیگر واحد تولیدی در تولید یخ اهمال میکند تا چنین در روزهای منتهی به عاشورا و تاسوعا دست مردم در حنا مانده و هر قالب یخ به قیمت زعفران به دست مردم داده شود.