تحلیل رفتار سیاسی پیچیده جاوان‌سیرت/ به راستی او نیروی کدام اردوگاه بود؟

هرچند سعید جاودان سیرت از مدیریت بهداشت و درمان استان کهگیلویه و بویراحمد رفته است اما خیلی‌ها می‌خواهند بفهمند که بالاخره او نیروی کدام اردوگاه بود.

یاسوج ۴۹_ یادداشت مخاطبین_ عاقبت پس از گذشت کمتر از یک سال از عمر دولت مسعود پزشکیان یکی از مسئولان دولت قبل در استان کهگیلویه و بویراحمد جای خود را به یک مدیر وفاقی و یا بهتر بگوییم اصلاح طلب شناسنامه‌دار داد.

 از آن جهت که دکتر غلام‌عباس سبز و دکتر رقیه پناهی پیشینه اصلاح طلبی دارند و این بر کسی در عرصه سیاسی کهگیلویه و بویراحمد پوشیده نیست.

 اما سخن اصلی در این نوشتار مربوط به نوع رفتار سیاسی دکتر سعید جاودان سیرت است که رفتارهای سیاسی او در سالیان اخیر بسیار پیچیده بوده و احتیاج به تحلیل و تفسیر فراوان دارد.

 اما منشا فکری سیاسی و گفتمانی سعید جاودان سیرت کجاست؟ اول اینکه در برهه‌ای تا آنجا که به یاد داریم از اردوگاه اصولگرایان و با حمایت‌های ستار هدایت‌‌خواه توانست جایگاه مدیریتی در استان کسب کند چندین سال هم در اردوگاه هدایت‌خواه حضور داشت تا اینکه در دوره نمایندگی غلام محمد زارعی با حرف و حدیث‌هایی زیاد او در همان دوره صاحب جایگاه مدیریتی شد.

 بعد از غلام محمد زارعی نوبت به مهدی روشنفکر رسید تا حمایت کامل این نماینده مردم بویراحمد در مجلس را داشته باشد و تا اینجای کار دکتر قصه ما توانسته در سه اردوگاه هدایت‌خواه؛ زارعی و روشنفکر کسب جایگاه کند که البته چنین کاری از عهده هیچ نیروی سیاسی در بویراحمد تاکنون بر نیامده است.

  کسی نتوانسته به قول عامیانه هدایت خواهی باشد و در دوره زارعی مدیریت کرده و روشنفکر هم از او حمایت کند که البته برای رسیدن به مناصب سیاسی در سه دوره متفاوت آن هم در بویراحمد باید نخبه سیاسی باشی تا بتوانی خود را حفظ کنی.

 همگان جنگ و جدل میان روشنفکر و غلام نژاد رئیس اسبق دانشگاه علوم پزشکی یاسوج را به یاد دارند که تا چه اندازه روشنفکر برای به کرسی نشستن حرف خود و عزل غلام نژاد و نشاندن سعید جاودان سیرت بر کرسی مدیریت بهداشت و درمان هزینه پرداخت کرد.

 از اینکه بگذریم به دوره کنونی می‌رسیم که سعید جاودان سیرت توانست نزدیک به یک سال در دوره دولت وفاق ملی بر دانشگاه علوم پزشکی استان مدیریت کند و سپس بدون هرگونه وقفه‌ای پیاده از آن و سوار بر این مدیریت بیمارستان کیش را به او بسپارند.

پازل‌ها را که کنار هم بگذاریم در خواهیم یافت عزمی خارج از توان خود دکتر سعید جاودان سیرت برای چنین ماندنی و چنین رفتنی و چنین صاحب جایگاه شدنی وجود داشته است که قطعاً این عزم مربوط به اردوگاه اصولگرایان نیست.

 اما در مراسم تودیع و معارفه سعید جاودان سیرت او به نکاتی اشاره کرد که باز هم موجب پیچیده شدن فهم رفتارهای سیاسی او می‌شود.

 از اینکه بگذریم و حرفی در مورد هدایت خواه و پر و بال دادن به نیروهایی مثل سعید جاودان سیرت نزنیم و آن را مربوط به گذشته بدانیم اما در حالی که مهدی روشنفکر همه توان و اراده و آبروی سیاسی و قدرت نمایندگی خود را برای عزل غلام نژاد و نشاندن جاودان سیرت بر کرسی مدیریت دانشگاه می‌گذارد به یکباره در مراسم تودیع خود در سالن حکیم جرجانی یاسوج با قدرت و قوت تنها اسم از یک نماینده می‌آورد و غلامرضا تاج گردون را مایه فخر استان معرفی می‌کند بسیار جای سوال و تعجب دارد که چرا او اصل مطلب را رها کرده و به فرع قضیه پرداخته است و آیا جاودان سیرت گذشته را فراموش کرده یا اینکه نخواسته برای آینده خود دردسری ایجاد کند.

 هرچند که تلویحاً و به صورت گذرا و خیلی خلاصه به مانند هر قشر دیگر از نمایندگان ادوار مجلس هم تشکر و قدردانی و خشک و خالی می‌کند.

 جاودان سیرت در همان جلسه به موضوع دیگری اشاره می‌کند که تحلیل و تفسیر آن بسیار سخت است آنجا که می‌گوید هر چه بد شنیدیم از خودی‌ها بوده است.

 کاش سعید جاودان سیرت پاسخ می‌داد که خودی‌ها چه کسانی هستند جریان هدایت‌خواه، طیف زارعی، نزدیکان و یاران روشنفکر، اعوان و انصار تاج گردون و بالاخره در  این بین چه کسی خودی بوده است اگر به اصل مطلب نگاه کنیم همه این‌ها خودی بوده‌اند.

 البته در محافل سیاسی هم اینگونه عنوان می‌شود که خانم دکتر رقیه پناهی با عزم و چراغ سبز غلامرضا تاج گردون به این جایگاه رسیده است اگر چنین بوده دلیل تعریف و تمجید تاریخی از غلامرضا تاج گردون چیست چه حکمتی در میان است که فرمانروای عزل آدم خوبه داستان می‌شود.

سوال مهم‌تر که استمرار مدیریت سعید جاودان سیرت بر علوم پزشکی تا نزدیکی‌های جشن تولد یک سالگی دولت پزشکیان و سپس مدیریت او بر دانشگاه کیش با عزم چه کسی یا چه کسانی بوده است.

 همه این‌ها را که روی هم بگذاریم هر چند به نتیجه‌ای کلی خواهیم رسید اما نتیجه اینکه رفتار سیاسی او در نوع خود در استان اگر نگوییم بی‌نظیر بلکه کم نظیر است.

البته از حق که نگذریم و سیاست را کنار بگذاریم شاید مهمترین و بهترین دوره مدیریتی سعید جاودان سیرت مدیریت بر بیمارستان شهید جلیل یاسوج در دوره سخت کرونا بود و او در مقطعی فرمانده اصلی استان در جنگ با ویروس منحوس بود که خدمات وی را در آن روزهای سخت و در آن سنگر باید ارج نهاد.

و باز هم معتقدیم که او گناهی مرتکب نشده و البته قاعده بازی را بهتر از هر کسی می‌دانسته چرا که عرصه سیاسی استان کهگیلویه و بویراحمد آنقدر به هم ریخته و سازماندهی نشده است که نمی‌توان بر نیروهای سیاسی خرده گرفت که چرا امروز با فلان جریان و فردا با جریان دیگر همکاری کرده‌ای.

 


خبرنگار:
ترنم بهنیا

ارسال نظر

نام خود را وارد کنید
نظر خود را وارد کنید
ارسال نظر با موفقیت ارسال شد.

نظرات

  • موسوی IR 1404/01/31
    0
    عامو رک بگو معامله گر و باری به هر جهت و‌حزب باد؛
  • سیاست IR 1404/01/31
    0
    جاودان سیرت آدمیه همیشه دنبال قدرت هست و با هر ادم درست حسابی و وزن دار و صاحب نفوذی کنار میاد و تحت امرش قرار میگیره اگر به روشنفکر هیچ گاه در حد یک دهیار هم بهایی نداد چون از میزان نفوذ و شخصیت سیاسی وی آگاه بود و ارتباطی به نمک و فلفل و زردچوبه ندارد.
  • رادمهر IR 1404/01/31
    0
    غلام نژاد بهتر از هر کسی جاودان سیرت شناخت و جاودان سیرت بهتر از شخصی در جهان مهدی روشنفکر شناخت. شخص مهدی روشنفکر بدون یک ریال هزینه با ایثار قشری مستضعف به مجلس رفت که در مخیله وی نمیگنید روزی حتی شورای شهر یاسوج شود اما زمانی در مجلس رفت مردم را فراموش کرد و به خانواده های خاص و افراد خاص سرمایه دار و اسم رسم دار خدمت کرد نمک شناسی چیست؟؟
x