داستان کارخانه هیبریدی در دشت سقاوه و توصیه احمدی‌نژاد!

ساخت کارخانه خودروسازی هیبریدی در دشت سقاوه ما را به یاد توصیه‌ محمود احمدی نژاد در شورای اداری استان کهگیلویه و بویراحمد می‌اندازد.

یاسوج ۴۹_ یادداشت روز_ این روزها و به خصوص در رسانه‌های نزدیک به نمایندگان مجلس در استان کهگیلویه و بویراحمد خبرهای زیادی از کلنگ‌زنی این کارگاه و آن کارخانه می‌شنویم که یکی از آنها کارخانه خودروسازی هیبریدی در یکی از شهرستان‌های استان و همجوار شهر یاسوج است.

یدالله رحمانی روز سه شنبه پنجم فروردین ۱۴۰۴ در نشست با یک سرمایه‌گذار ضمن تبریک سال نو از ‌سرمایه‌گذاری خارجی ۵۰۴ میلیون دلاری در استان خبر داد و گفت: این طرح بزرگ سرمایه‌گذاری در ۲۰ هکتار از اراضی شهرک صنعتی سقاوه شهرستان مارگون و با ۵۰۴ میلیون دلار اجرا می‌شود.

وی اظهار کرد: آغاز عملیات اجرای احداث کارخانه تولید خودرو هیبریدی ۱۲ اردیبهشت ماه امسال به زمین زده خواهد شد.

اما شنیدن یک روایت در مورد رئیس جمهور دولت نهم و دهم آن هم در شورای اداری استان کهگیلویه و بویراحمد خالی از لطف نیست.

 همان اوایل کار خبرنگاری مصادف شد با سفر محمود احمدی نژاد رئیس جمهور وقت به استان کهکیلویه و بویراحمد که اگر اشتباه نکنم شورای اداری در سالن ترویج جهاد کشاورزی با حضور نماینده وقت ولی فقیه در استان و هر سه نماینده کهگیلویه و بویراحمد و تمامی مدیران کل و روسای سازمان‌ها و مدیران شهرستان‌ها برگزار شد.

 احمدی نژاد در آن جلسه به موضوع ساخت پتروشیمی ر استان اشاره کرد و چنین گفت که به نظر من بهتر است به جای اینکه به فکر راه‌اندازی کارخانجات اینگونه در استان باشید به گردشگری خودتان فکر کنید یا به جنگل‌های بلوط خودتان فکر کنید که چگونه می‌شود از محصولات این جنگل‌ها برای توسعه استان و کمک به تولید و اشتغال استفاده کرد.

 خوب به یاد داریم که در همان جلسه محمود احمدی نژاد خطاب به ستار هدایت خواه نماینده وقت مردم بویراحمد و دنا در مجلس چنین می‌گفت که آیا حرف من مورد تایید است یا نه؛ او در ادامه چنین گفت که در کاشان یک کارخانه خودروسازی راه‌اندازی کردیم به نظر شما چند نفر از مردم کاشان در این کارخانه مشغول به کار شدند.

او گفت: در حالی که می‌شد به جای راه‌اندازی کارخانه خودروسازی در کاشان صنایع کوچک و دستی همان منطقه را توسعه داد و به جای یک کارخانه خودروسازی صدها واحد خرد کارگاهی صنایع دستی از جمله قالی در کاشان راه اندازی کرد و به جای اینکه ۵۰۰ نفر در خودروسازی کاشان مشغول به کار شوند ۵۰۰۰ نفر در این کارگاه‌های کوچک مشغول می‌شدند و البته که کاشان نیز دچار آلایندگی نمی‌شد.

 احمدی نژاد در همان جلسه چنین گفت که بهتر است به جای راه‌اندازی کارخانجات آلاینده در استان کهگیلویه و بویراحمد چندین و چند کارگاه فرآوری میوه بلوط در استان راه اندازی شود و در کنار آن علاوه بر حفاظت از جنگل‌ها از میوه این درخت که در کهگیلویه و بویراحمد به وفور جود دارد استفاده بهینه‌ای کرد و کارخانه‌های آلاینده را برای استان‌هایی گذاشت که فاقد جنگل و بلوط و طبیعت هستند.

 اما شاید این راهکار و راهبرد احمدی نژاد در دوره فعلی برای استان کهگیلویه و بویراحمد و ساخت کارخانه خودروسازی نیز صدق کند مسئولان استان می‌توانند به جای پرداختن به کارخانه‌هایی که معلوم نیست کی و چه زمان از روی کاغذ در عرصه عمل راه‌اندازی می‌شوند به فکر توسعه گردشگری به ویژه در مناطقی مانند سقاوه و مارگون باشند که این چنین بیشتر و بهتر نتیجه خواهند گرفت.

 احمدی نژاد چه خوب یا چه بد چنین راهکاری را آن زمان پیش روی نمایندگان و مسئولان استان گذاشت حال باید فکر کرد و اندیشید که آیا بهتر نیست به جای واحدهای صنعتی کارخانه‌هایی که معلوم نیست آیا عملیاتی شوند یا نه فکر راه‌اندازی کارگاه‌های کوچک مثل فرآوری بلوط و یا فراوری گیاهان دارویی باشیم. که از هر حیث زمینه توسعه و رشد آن را نسبت به سایر استان‌های دیگر کشور داریم‌


خبرنگار:
ترنم بهنیا

ارسال نظر

نام خود را وارد کنید
نظر خود را وارد کنید
ارسال نظر با موفقیت ارسال شد.

نظرات

x