به گزارش یاسوج ۴۹ جلسه تنظیم بازار استان به میزبانی دنا با حضور احسان عسکری معاون اقتصادی استاندار، عباس رسولی فرماندار دنا، نادیا صداقت مدیرکل اقتصادی استاندار، فرمانداران بویراحمد ومارگون، مدیران کل دامپزشکی، جهاد، صمت، کار ورفاه اجتماعی، تعاون روستایی، اتاق اصناف، رئیس تعزیرات دنا، صمت و اصناف دنا و شهرداری سیسخت در فرمانداری دنا برگزار شد. عباس رسولی فرماندار دناگفت: در یک ماه گذشته ۴جلسه تنظیم بازار داشتیم که همه مصوبات جلسات اجرایی شدند و هیچ مشکلی نداشتیم.
رسولی اظهار داشت: بازرسی ها بر اصناف و اماکن گردشگری تشدید یافت، ما ۹۸۰ مورد بازرسی و ۳۰ گشت مشترک داشتیم و هیچ تعارفی با متخلفین نداشتیم، در بحث تنظیم بازار جهت تامین کالاهای اساسی تا امروز مشکلی نبوده و بازار نرمال بوده است.
فرماندار دنا گفت: در بحث گوشت و مرغ وشکر مشکلی نداشتیم فقط در تامین مرغ منجمد کمبودی داریم که نیاز است تزریق شود، درحوزه آرد خبازیها با وحود حمایتها، ما در یک سال گذشته مجوز جدید سهمیه آرد نداشتیم و حتی نانوانیهایی هستند که باز هم با وجود مجوز سهمیه نمیگیرند.
رسولی عنوان کرد: آمار زیادی از افاغنه در شهر بود که از شهر خارج شدند و الان دستمزدکارگر بی رویه بالا رفته است که میطلبد اداره کار به این مهم ورود کند و ساماندهی کند.
رسولی گفت: ۳جلسه خدمات سفر داشتیم که همه اعضای ستاد الارغم نیروی کم و امکانات کم به صورت شبانه روزی پای کار بودند و اقدامات خوبی انجام شده است، تردد زیادی از سمت اصفهان را داریم روزانه بیش از ۴۰۰ اسکان را داریم، از این به بعد افزایش مسافرت را داریم که انتظار است تامین کالاهای اساسی مد نظر باشد،،، عاملین و مباشرین امسال کنترل شدند و کسانی که صلاحیت داشتند مورد استقبال قرار گرفتند و شروع به فعالیت کردند.
احسان عسکری معاون اقتصادی استانداری گفت: فرمانداران میزان برنج،گوشت و روغن مورد نیاز را به جهاد اعلام کنند، فرمانداران متناسب با نیاز برای ده روز آینده اعلام نیاز کالاهای اساسی کنند.
عسکری عنوان کرد: خلا بسیج اصناف اینجا حس شده است که سیب در سردخانه را عوض کنند و بی کیفیت تحویل شهرستان دهند، طی گزارشات رسیده درج قیمتها در بازار کمرنگ شده است که اصناف و صمت باید نظارت بیشتری کنند، با توجه گردشگر بودن سیسخت در صورت نیاز مرغ گرم و منجمد اختصاص خواهد شد، سهمیه آرد در نظر گرفته شده است در صورت نیاز باز اضافه خواهد شد، نظارت بر بازار توسط اصناف و صمت و تعزیرات شدت یابد، قیمت ها در مناطق گردشگری نظارت شود، کمبود روغن اعلام شود، شهرستانهایی که نمایشگاه بهاره برگزار نکردند فروش فوق العاده خود را شروع کنند.
عسکری گفت: طی گزارشات مردمی شیرینی فروشها وزن کارتن را کسر نمیکنند و با وزن کارتن شیرینی خود را می فروشند، درمانگاهها و داروخانه های شبانه روزی برای گردشگران و توریست ها در ورودی شهر اطلاع رسانی شوند.
موسوی مدیرکل صمت گفت: از ابتدای اسفندماه تشدید بازرسی با تبادل بازرسی بین شهرستانها شدت یافته است و بیش از ۵۲۳۰ مورد بازرسی با جهاد، صمت، تعزیرات و اصناف صورت گرفته است، بیش از هزار پرونده گران فروشی کم فروشی و درج نکردن قیمت داشتیم، در ۲۴ ساعت گذشته ۵۱ تن مرغ کشتار روز در استان توزیع شده است، روغن مورد نیاز استان در حال پیگیری است تا به بازار تزریق شود.
محمدی فرماندار بویراحمد گفت: از کلیه کسانی که در بحث تنظیم بازار نقش داشتند تشکر دارم، در بویراحمد وضعیت مطلوب است، نظارت بر بازار و اماکن گردشگری با سایر اعضا به صورت مستمر صورت میگیرد، فقط چالش یک روزه ما مرغ گرم در یاسوج بود که کمبوداتی وجود داشت که با توزیع مرغ منجمد این مشکل تاحدودی حل شد.
محمدی اظهار داشت: در موج اول سفر بحث لیالی قدر و بارندگی را داشتیم و مسافر کمی بود ولی در موج دوم حجم مسافر بیشتر خواهد بود پس باید امادگی جهت تامین مرغ و گوشت گرم از هم اکنون در دستور کار قرارگیرد تا مشکلی پیش نیاید، میوه شب عید کیفیت خوب بود ولی بهتر بود میزان بیشتری برای استان درنظر میگرفتند، در بحث نانواییها میزان ارد ترمیمی را به نانواییهایی که بیشتر در معرض دید گردشگران بودند اختصاص دادیم، روغن توزیع شده متناسب بود ولی لازم است تدابیر بیشتری اتخاذ شود و به تامین شکر مورد نیاز هم نگاه ویژه ای شود.
باغبان فرماندار مارگون گفت: در مارگون به طور کلی تعزیرات صمت اتاق اصناف وجهاد کشاورزی پیگیر بودند و بر بازار نظارت کافی صورت گرفت،ولی موضوعی که از قبل در شهرستان مارگون وجود داشته این است که اصناف به محض اینکه اطلاع پیدا میکنند بازرسان به شهرستان امدند همگی بازار را تعطیل میکنند و که یک شوکی به بازار وارد میشود و همین اصناف در مواقعی افزایش قیمت هایی بی رویه دارند.
باغبان اظهار داشت: از نظر مردم کالاهایی که به شهرستان تزریق میشود کیفیت خوبی ندارند و مردم نگران هستند، در حوزه مرکزی مشکلی در توزیع کالا نداشتیم ولی اکه به بخش زیلایی کالا اختصاص داده شود بخشی از نگرانی این بخش حل خواهد شد، یکی از دغدغه های ما اصناف است که نیروی اصناف در مارگون کم تجربه و بیخیال است و بدرستی بازار را کنترل نمیکند که باید اتاق اصناف استان فکری به حال این مهم داشته باشد، اگه بجز برنج مرغ وشکر کالاهایی دیگری برای مردم در نظر گرقته شود و توزیع شود برای مردم محروم این منطقه خوب است.
الهی رئیس اتاق اصناف بویراحمد گفت: بیش از ۳ هزار و ۳۰۰ واحد صنفی بازرسی در اسفند ماه داشتیم، بیش از هزار اخطار، ۳۰ شکایت در لحظه بررسی و خاتمه یافت، ۲۹۰ برگ شکایت ثبت شد، ۱۶۰ غرفه عرضه کالاهای شب عید در نمایشگاه داشتیم، امسال در بازرسی ها تخصصی تر برخورد کردیم به طوریکه ۳۶۱ واحد پوشاک را در ۸ روز بازرسی کردیم، بازرس ویژه خانم برای آرایشگاههای زنانه داشتیم، با ۹ بازرس به صورت دوشیفت در حال بازرسی هستیم.
الهی اظهار داشت: ده روز قبل از چهارشنبه سوری بازار را برای فروش ترقه کنترل کردیم نانواییها را بررسی کردیم از ۹ تا واحد ۷ واحد متخلف تعطیلی بدون مجوز داشتیم، به صورت مستمر بازرسی ها ادامه دارد.
الهی گفت: دومین سال متوالی کشیک نوروزی امداد خودرو با ۴۰ واحد یدکش را ساماندهی کردیم، مغازه لوازم یدکی مستقر کردیم، صنف تعمیر کاران را مستقر کردیم، انتظار داریم با توجه به دستورالعملی که هست خودروهای امدادی فاقد مجوز را شناسایی و کنترل کنند.
معتمدی مدیر کل جهاد کشاورزی گفت: در سالهای گذشته گاهی اوقات تا سه روز در بازار مرغ گرم نداشتیم ولی تا به امروز هیچ مشکلی نداشتیم، در بحث توزیع میوه و مرغ گرم در هیچ شهرستانی مشکل نداریم، در هیچ جای استان مشکل تامین کالاهای اساسی نداشتیم، ما در استان های اطراف افزایش قیمت کالا را داشتیم ولی توزیع کالاهای اساسی توسط ما باعث شد افزایش قیمت این اقلام کنترل شود.
معتمدی اظهار داشت: کلیه کالاهای تنظیم بازار قبل از ورود به کشور وانبار توسط تیم تخصصی کنترل بهداشتی و سلامت سنجی میشوند سپس مجوز ورود به بازار را میگیرند، با توجه به میزان موجودی مرغ گرم در هر شهرستان مرغ منجمد شهرستان ها تامین خواهد شد.
شجاعی مدیر کل تعاون روستایی گفت: ما جز استانهای پیشرو در تامین میوه شب عید هستیم و تا امروز در این خصوص مشکلی نداشتیم، امسال توانستیم ۵ تن میوه با کیفیت را با قیمت مناسب توزیع کنیم، از این به بعد هم مشکلی در بحث تامین میوه نداریم.
چارلنگ مدیرکل دامپزشکی گفت: گشت های ما به صورت مستمر بر کشتارگاها نظارت دارند تا گوشت و مرغ سالم به بازار تزریق شود، تا امروز مرغ و گوشت توزیع شده در استان کاملا سالم بوده است و هیچ موردی نداشته است، شهرداری سیسخت تا به امروز نسبت به کشتارگاه بی تفاوت بوده است، یا ماشین یخچال دار تامین کند تا از یاسوج گوشت تامین شود یا با پیمانکار توافق نمایند تا پیش سرد را اجرا کند و فعالیت کند و گوشت مورد نیاز مردم را سالم بدست مردم برساند.
دانش رئیس تعزیرات دنا گفت: حدود ۶۰ واحد تولیدی مرغ در دنا هست که فقط ۳۰ درصد آنها فعال هستند، در دنا ظرفیت ساخت سردخانه میوه وجود دارد که میتواند با صرف هزینهای این قابلیت را ایجاد کرد، در دنا با توجه به وجود باغات فراوان ظرفیت ساخت تولید صنایع تبدیلی وجود دارد که میتواند بخش قابل توجهی اشتغال زایی کند.
دانش اظهار داشت: فروش میوه درجه ۲ به عنوان درجه ۱ به مردم تخلف صنفی است و تعزیرات حکومتی دنا طبق قانون با کسانی که چنین تخلفی را انجام دهند برخورد قانونی خواهد داشت که فرد متخلف خواه دولتی باشد خواه شخص عادی باشد.





