دوپشته محلی برای دفن تدبیر/بپذیرید که در کارهای بزرگ درمانده‌اید

سایت بازیافت زباله دوپشته دشت‌روم که حتی وزیر کشور را هم بالای سر آن آوردند و افتتاحی هم صورت گرفت همچنان بلاتکلیف باقی مانده تا همه بدانند کار بزرگ را نمی‌توان با اندیشه‌های کوچک دست‌های ناتوان به سرانجام رساند.

به گزارش یاسوج ۴۹ سال‌هاست که در خبرها می‌خوانیم قرار است سایت بازیافت زباله در منطقه دشت روم یاسوج به سرانجام برسد وزیر کشور را برای افتتاح به دو پشته می‌بریم سالی یکی دو سه بار شهرداران یاسوج به همراه خبرنگاران برای بازدید از آخرین روند کار به آن منطقه می‌روند سال‌ها گذشته اما همچنان این کار روی دست مسئولان متولی مانده است

این بی تدبیری یا کم کاری یا هر چیز دیگری که نام آن را بگذاریم همچنان ادامه دارد و مسئولان استانی هر از چند یک بار ر مورد این سایت اظهار نظر می‌کنند که آخرین نمونه آن اظهار نظر آقای معاون عمرانی عیسی شهامت در این خصوص بوده است.

از فحوای کلام آقای معاون می‌توان فهمید که پروژه کاملاً شکست خورده و با برنامه فعلی و مدیران کنونی و دستگاه کننده کار نباید انتظار به سرانجام رسیدن این پروژه مهم و حیاتی برای یاسوج مرکز استان را داشت

اما روی سخن با متولیان امر؛ آقایان وقتی می‌توان نام مدیر روی شما گذاشت که کار بزرگ انجام دهید اگر سقایان نژادها در اصفهان و قم نامی بزرگ پیدا کرده‌اند به واسطه همین کارهای بزرگ بوده است.

اگر محمد باقر قالیباف در هر دوره‌ای مدعی ریاست جمهوری است به واسطه اقداماتی بوده که در سطح شهر تهران در کسوت شهرداری انجام داده و این شهر را با همه آن مشکلات با اقدامات بزرگ همچون ساخت تونل‌های بزرگ و آزادراه‌ها برداشتن بن‌بست‌ها و ایجاد روگذرها و زیرگذرها محلی برای زندگی ۱۵ تا ۱۸ میلیون تهرانی کرده است.

به هر حال وقتی تدبیری برای اجرای سایت بازیافت زباله در یاسوج وجود ندارد باید با همین وضعیت فعلی ساخت و این مشکل هم روی همه مشکلاتی که بوده چرا که از پس کارهای بزرگ بر نیامده‌ایم و توان و تدبیر چنین کارهایی را نداریم و همیشه به کارهای کوچک و مقطعی و غیر اثرگذار و البته بدون برنامه و باری به هر جهت بسنده کرده‌ایم.

با روند کنونی و میراثی که از دوره‌های گذشته تاکنون بر جای مانده باید گفت که مشکلات بزرگ شهر یاسوج نه امروز بلکه فرداهای دیگر نمود پیدا خواهد کرد و سال‌های آینده خواهیم فهمید با انتخاب‌های خود چه اشتباهات و کم کاری‌ها و بی‌تدبیری‌هایی را مرتکب شده‌ایم. چه موضوع مهمی را به فراموشی سپرده‌ایم که آن روز بسیار دیر است.

شهری که روز به روز بر جمعیت آن افزوده می‌شود و به عنوان مرکز استان و اصطلاحا با نام پایتخت طبیعت مرکز رفت و آمد سایر مردم کهگیلویه و بویراحمد و همچنین گردشگران است.

حرف‌های چند روز پیش معاون عمرانی استاندار را که شنیدیم باز هم بیش از پیش ناامید شدیم چرا که معلوم است سایت بازیافت زباله یاسوج در اولویت پنجم و ششم و حتی دهم شهرداری هم قرار ندارد و قرار نیست متولیان امر به این موضوع مهم و حیاتی شهر ورود پیدا کنند.

حرف‌های معاون عمرانی آب پاکی روی همه رویاها

عیسی شهامت به ابتدای این داستان اشاره می‌کند و می‌گوید شهرداری یاسوج با همکاری یکی از سرمایه‌گذاران اقدام به تأسیس کارخانه‌ای تحت عنوان "کارخانه بازیافت شهر یاسوج" در منطقه دوپشته کرد، اما این همکاری چندان موفقیت‌آمیز نبود و علی‌رغم نصب خط تفکیک، کارخانه وارد مدار اجرایی نشد. در آن مقطع، دولت در تأمین برق و آب از این پروژه حمایت‌هایی داشت اما اعتراضاتی نیز از سوی اهالی منطقه مطرح شد.

لزوم ورود جدی شهرداری‌ها به مدیریت پسماند

معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اقدامات صورت‌گرفته برای راه‌اندازی کارخانه بازیافت دوپشته اظهار داشت: شهرداری و شورای شهر یاسوج اقدام به خرید خط بازیافت این کارخانه کردند که این موضوع امیدها را برای فعال شدن آن زنده کرد. با این حال، شهرداری یاسوج تاکنون موفق به بهره‌برداری از این خط نشده است و در جلسه شورای پسماند استان که دو هفته پیش برگزار شد، شهرداری مکلف شد که این خط تفکیک را وارد مدار کند.

وی در ادامه به دیگر چالش‌های موجود در مدیریت پسماند اشاره کرد و گفت: علاوه بر مشکلات اعتباری، یکی از مسائل اساسی نحوه ارائه پسماندها توسط مردم است. همچنین، فعالیت دوره‌گردهایی که در سطح شهر اقدام به جمع‌آوری زباله می‌کنند، از دیگر مشکلات این حوزه محسوب می‌شود.

ارائه طرح جامع پسماند از سوی شهرداری‌ها

شهامت با تأکید بر اینکه مدیریت پسماند نیازمند همکاری همه‌جانبه است، خاطرنشان کرد: در جلسه اخیر شورای پسماند استان مقرر شد که تا هفته‌های آینده، شهرداری‌های یاسوج، دهدشت و گچساران طرحی برای مدیریت وضعیت فعلی پسماند ارائه دهند. این طرح باید شامل برنامه‌های میان‌مدت و بلندمدت برای بهبود وضعیت مدیریت پسماند در این شهرها باشد.

وی با اشاره به معضل منطقه دوپشته، تصریح کرد: این منطقه در حال حاضر تنها محل دفن زباله در استان محسوب می‌شود اما استانداردهای لازم برای دفن پسماند را ندارد. با این حال، تا زمان یافتن جایگزین مناسب، استفاده از آن اجتناب‌ناپذیر است و این فرآیند باید به‌درستی مدیریت شود. مسئولان شهرداری نیز متعهد شده‌اند که برای سامان‌دهی وضعیت پسماند پای کار باشند.

برخورد با تخلفات در حوزه پسماند

معاون استاندار کهگیلویه و بویراحمد در بخش دیگری از سخنان خود به نقش شهروندان در مدیریت صحیح پسماند اشاره کرد و گفت: متأسفانه برخی افراد زباله‌های خود را در مبادی ورودی شهرها، که محل‌های رسمی دپوی زباله نیستند، رها می‌کنند. این اقدام که از سوی تعداد اندکی از شهروندان انجام می‌شود، نه‌تنها باعث نازیبایی منظر شهری، بلکه موجب مشکلات زیست‌محیطی نیز می‌شود.

وی از اقدامات نظارتی و برخورد با متخلفان خبر داد و اظهار داشت: در حال حاضر، شهرداری‌ها و پلیس راهور مکلف شده‌اند که خودروهایی را که در تجمع غیرقانونی زباله نقش دارند، شناسایی و با آن‌ها برخورد کنند. اگرچه در ابتدا به تذکر بسنده شده است، اما در صورت تداوم این روند، اقدامات جدی‌تری در دستور کار قرار خواهد گرفت.

 

 

 

 


خبرنگار:
ترنم بهنیا

برچسب‌ها

ارسال نظر

نام خود را وارد کنید
نظر خود را وارد کنید
ارسال نظر با موفقیت ارسال شد.

نظرات

  • ایرانی با غیرت IR 1403/12/29
    0
    خاک بر سر مسئولین بی عرضه
x